+36 62 815 046

Ultrahang

Online bejelentkezés

Ultrahang vizsgálat Szegeden 48 órán belül.

Önnek mi jut először eszébe az ultrahang vizsgálatról? Valószínűleg a gyermekvárás pillanatai, hiszen ez a leginkább ismert területe az ultrahang orvosi felhasználásának.
Ugyanakkor még számos más esetben is kiváló eszköz arra, hogy egyszerűen, orvosi beavatkozások, feltárás nélkül megvizsgálhassák szervezetünk működését, kiszűrjék az esetleges elváltozásokat.

Mára az ultrahang diagnosztika “rutin” vizsgáló módszerré vált, de nagyon fontos, hogy az így kapott diagnózis a lehető leggyorsabb és természetesen korrekt legyen. Ezáltal lerövidül a kivizsgálás ideje, esetleg egyéb, a beteg számára megterhelő vizsgálat mellőzhető, a terápia hamarabb elkezdhető, így a beteg gyógyulási esélyei javulnak, a felépülési idő is lerövidül.

A leggyakrabban vizsgált területek: hasi, kismedencei szervek, pajzsmirigy, emlő, lágyrészek, here, vese, ízületek, erek. Egyre gyakrabban alkalmaznak szívultrahang vizsgálatot is.
A keringés vizsgálat ( Doppler,duplex, triplex) lehetővé teszi, hogy egy időben ábrázoljuk az ereket (nyaki, végtagi, hasi) és detektáljuk a keringést, így kimutatva az esetleges elzáródást, érszűkületet.

Külön is ajánljuk szívultrahang vizsgálatunkat az érintetteknek, hogy elkerüljék a hosszadalmas várakozást, ami esetükben életmentő is lehet.

Rendelési idő

Dr. Csipak Klára
Kedd
8:00-12:00
Csütörtök
15:30-18:00
Dr. Nagy András
Szerda
16:00-19:00

További Vizsgálat