Az oldal sütiket használ a felhasználói élmény fokozása céljából. Az oldal böngészésével elfogadja ezt.
Értem Részletek
Vakbarát

Ultrahang

 
Ultrahang

Önnek mi jut először eszébe az ultrahang vizsgálatról? Valószínűleg a gyermekvárás pillanatai. Hiszen valóban, ez a leginkább ismert területe az ultrahang orvosi felhasználásának.
Ugyanakkor még számos más esetben is kiváló eszköz arra, hogy egyszerűen, orvosi beavatkozások, feltárás nélkül megvizsgálhassák szervezetünk működését, kiszűrjék az esetleges elváltozásokat.

Mára az ultrahang diagnosztika “rutin” vizsgáló módszerré vált, de nagyon fontos, hogy az így kapott diagnózis a lehető leggyorsabb és természetesen korrekt legyen. Ezáltal lerövidül a kivizsgálás ideje, esetleg egyéb, a beteg számára megterhelő vizsgálat mellőzhető, a terápia hamarabb elkezdhető, így a beteg gyógyulási esélyei javulnak, a felépülési idő is lerövidül.
A leggyakrabban vizsgált területek: hasi, kismedencei szervek, pajzsmirigy, emlő, lágyrészek, here, vese,  ízületek, erek. Egyre gyakrabban alkalmaznak szívultrahang vizsgálatot is.
A keringés vizsgálat  ( Doppler,duplex, triplex) lehetővé teszi, hogy egy időben ábrázoljuk az ereket (nyaki, végtagi, hasi) és detektáljuk a keringést, így kimutatva az esetleges elzáródást, érszűkületet. Külön is ajánljuk szívultrahang vizsgálatunkat az érintetteknek, hogy elkerüljék a hosszadalmas várakozást, ami esetükben életmentő is lehet.

A Noé Egészségközpontban Szegeden radiológus szakorvosunk 48 órán belül elvégzi a legtöbb típusú ultrahang vizsgálatot.
Nőgyógyászati vizsgálat, terhesgondozás során nőgyógyász szakorvosaink szintén végeznek ultrahang vizsgálatot.
A speciális szívultrahang vizsgálatra is 7 munkanapon belül sor kerül. A vizsgálatot kardiológus szakorvos végzi. Nem csak felnőtt, de gyermek ultrahang vizsgálatban is számíthat ránk!
Nálunk nincs több hetes várólista, kényelmetlen várakozás! Jelentkezzen be most!

Rendelőnkben az alábbi ultrahangos vizsgálatokra van lehetőség:
– hasi és kismedencei
– pajzsmirigy
– emlők
– herék
– nyaki erek keringési vizsgálata
– alsó és felső végtagok keringési vizsgálata
– váll ízület
– lágyrészek
– vese artériák keringési vizsgálata
– szívultrahang

Ultrahang vizsgálatok díjai
Bejelentkezés

 

Kérjen időpontot