+36 30 385 2525

Vírustesztelés a Noéban

Vírustesztelés a Noéban

Előzetes bejelentkezés alapján a Noé Egészségközpontban a következő vírustesztek állnak rendelkezésre:
– PCR teszt, amely a vírus kimutatásra alkalmas nem tünetes betegeknél is
– ATG (antigén) tesztelés, amely a vírus jelenlétét mutatja ki tünetes betegeknél
– Ellenanyagszűrés, amely a lezajlott fertőzést igazolja, és az immunitáshoz szükséges ellenanyag szintet mutatja (ezt érdemes követni mert 2-3 hónap alatt az IgG ellenanyagszint fokozatosan lecsökkenhet és ez újrafertőzés lehetőségét eredményezi)

Kérjük, bejelentkezés előtt olvassa el az alábbi tudnivalókat. Amennyiben további kérdése van, munkatársaink elérhetőségeinken áll rendelkezésére.

Mire jók a tesztek?

A tesztek biztosíthatják a tünetmentes vírusfertőzöttek kiszűrését illetve a már a betegségen átesetteknél annak tényét.

A PCR teszt a fertőzött/vírushordozó, de nem beteg, valamint a tünetes beteg és az ő kontaktjaik szervezetében lévő vírus kimutatására alkalmas. Tünetmentes esetében ezzel lehet kizárni a tünetmentes vírushordozást. Betegség után ez igazolja a vírusmentességet és ez alapján oldható fel a karantén. Külföldi utazás vagy hazaérkezés esetén, vagy bármilyen kórházi kezelésre szóló beutalóhoz ezt kell csatolni. Szájgaratból vesszük a mintát.

Az ATG-tesztek 90% feletti specificitással mutatják ki a vírus jelenlétét. Fontos, hogy ezt a tesztet csak tünetes betegek esetén lehet/van értelme alkalmazni (a betegség felszálló ágában ált. 1-10 nap szenzitív). Orrgaratból vesszük a mintát.

Az ellenanyagszűrés a fertőzöttség korábbi lezajlását mutatja. Az IgM átlagosan a fertőzés kb. 7. napjától kimutatható, a fertőzés kb. 33. napjáig. Az IgG átlagosan a fertőzés 15. napjától mutatható ki, és eddigi ismereteink szerint átlagosa 3 hónapig jelen van a vérben. Gyorsteszt, ujjbegyből vesszük a mintát.

IgG ellenanyag szint meghatározás a  betegséggel szembeni védettség megítélésére. A mintavételt vérvétel útján végezzük. 

Az eredményt PCR teszt, ATG teszt és vénás vérből végzett ellenanyag szűrés esetén 24-48 órán belül e-mailben küldjük el páciensünk részére.

Ujjbegyből végzett ellenanyagszűrést eredményét a helyszínen átadjuk.

Kapcsolódó szakmai cikk

Ragó Zsuzsanna dr., Szijjártó László dr., Duda Ernő prof. dr., Bella Zsolt dr.: A COVID-19 betegek, tünetmentes hordozók, illetve a betegségen már átesettek periódikus monitorizálási lehetősége IgM/IgG antitest alapú gyorstesztekkel az egészségügyi személyzet körében SARS-CoV-2 járvány időszaka alatt  (A cikk itt elérhető pdf formátumban: COVID-19_Rago_Duda_Bella_FINAL)

Vírustesztelés – Kiknek ajánljuk?

A vírustesztek mindenki számára ajánlottak, akik szeretnék megtudni, hogy jelenleg fertőzöttek-e vagy már átestek-e a koronavírus (COVID-19) fertőzésen vagy bármilyen oknál fogva szükségük van ennek bizonyítására.

Továbbá munkaegészségügyi szolgáltatásunk keretében cégek, intézmények számára külön feltételek szerint biztosítjuk a munkavállalók szűrését. >>>  Ajánlatkérés

Szűrési napok a Noéban

Előzetes telefonos időpontkérés szükséges!

PCR és ATG teszt minden hétköznap 7.00 óra
Ellenanyagszűrés minden hétköznap 7.00-9.00 óra

A szűrésen való részvétel feltételei

A vírustesztelés díjai

A díjat készpénzben tudja fizetni.

PCR teszt garatból mintavétel 20.900 Ft, szakorvos által kiállított lelet, emailben.
ATG teszt 10.000 Ft.

Ellenanyagszűrés vénás vérből 8.000 Ft+3.000 Ft vérvételi díj, lelet emailben
Ellenanyagszűrés ujjbegyből 10.000 Ft helyszínen

Jelen ár ajánlattételnek nem minősül, a feltételek a hatósági rendelkezésektől függően változhatnak

Új, hogy a teszteredmények már QR kóddal is gyorsan, egyszerűen ellenőrizhetőek, utazásokon, eseményekre és helyszínekre való belépések során.
A QR kód használatáról bővebben itt talál információt:
https://koronavirus.gov.hu/cikkek/ingyenesen-letoltheto-koronavirus-elleni-vedooltast-igazolo-mobilalkalmazas-szolgaltatoknak

 

További szűrőprogramok