Az oldal sütiket használ a felhasználói élmény fokozása céljából. Az oldal böngészésével elfogadja ezt.
Értem Részletek
Vakbarát

Üzemorvoslás

 
Üzemorvoslás

A jelenleg hatályos jogszabályok alapján minden Magyarországon működő vállalkozásnak üzemorvosi ellátást kell biztosítania dolgozói számára.

A kötelező üzemorvosi vizsgálatok az egyes alkalmazási helyzetekhez kapcsolódóan lehet:

Előzetes vizsgálat: amikor új munkavállalót alkalmazunk

Időszakos vizsgálat: munkakörtől függően rendszeresen kell megismételni a vizsgálatot. Nyilvánvalóan más kategóriába esik egy irodai dolgozó és például egy hentes munkavállaló, mind a vizsgálatok jellege, mind azok rendszeressége szempontjából.

Soron kívüli alkalmassági vizsgálatok: Hosszan tartó táppénz állomány után, munkakörülmények megváltozása esetén, valamint munkabalesetet követően szükséges soron kívüli vizsgálat.

Kevesen tudják, hogy az üzemorvos feladata ezzel még nem zárul le.

Így többek között segít elkészíteni a munkahelyi kockázatelemzést, ahhoz információt nyújt, a védőeszköz kötelezettség teljesítéséhez ad tájékoztatást, illetve a különböző típusú gépjárművezetői engedélyekhez kapcsolódó orvosi alkalmassági vizsgálatok során is az üzemorvoshoz tud fordulni munkavállaló és munkáltató egyaránt.

Sokak számára, különösen nagyobb létszám esetén gondot okozhat a rendszeres vizsgálatok nyilvántartása. Ezt a terhet átvállaljuk, a határidő közeledtével időben jelentkezünk, hogy megfelelően tudja ütemezni a beutalásokat.

Kérjen tőlünk ajánlatot! info@noepraxis.hu