+36 30 385 2525

Sportorvoslás

A sportorvosi vizsgálat célja a sportolók egészségének védelme, az egészségügyi állapotuk felmérése, melynek során megpróbáljuk azonosítani a rizikófaktorokat, így csökkentve a sérülésveszélyt és az egészségügyi károsodás kockázatát.
Egy általános sportorvosi vizsgálat kötelező részét képezi – az anamnézis felvétel és fizikális vizsgálat mellett- a 12 elvezetéses EKG készítése, illetve a vizeletvizsgálat, versenyzés megkezdése előtt pedig a látásélesség vizsgálata.
Ezen kívül szigorú szakmai szabályozás alapján szükség lehet sportágspecifikusan kiegészítő szakorvosi vizsgálatokra is, melyet az Országos Sportegészségügyi Intézet Szakmai Útmutatója határoz meg.
Versenyengedély csak az Országos Sportegészségügyi Hálózat rendelésein állítható ki, így jelenleg ezen rendelésen erre sajnos nincs lehetőség.
http://www.osei.hu/dokumentumok/szakmai_utmutato_2020.pdf

Sérülést, elhúzódó betegséget vagy hosszabb kihagyást követően a sportba való visszatérés menetének meghatározásához szükség lehet sportrehabilitációs tanácsadásra. Az anamnézis felvétel és a fizikális vizsgálatok mellett ilyenkor szükséges a terhelhetőség megállapítása, az eddigi leletek értelmezése, szükség esetén kiegészítő vizsgálatok, gyógytorna, szakorvosi ellátás elbírálása. A sérült sportoló állapotfelmérése során tartás- és mozgáselemzésre, izületi mozgástartomány-mérésre és izomdiszbalanszok értékelésére kerül sor, melyek alapján azonosítjuk az alul- és túlműködő izomcsoportokat, így állítva fel célzott rehabilitációs tervet.

A hagyományos orvosi kezelések mellett számos egyéb lehetőség áll rendelkezésünkre, hogy annak hatékonyságát tovább fokozzuk. A kinesio tape egy kémiai hatóanyagtól mentes tapasz, mely a szervezet öngyógyító folyamatait segíti, serkenti a regenerációt. Ezen előnyöket felhasználva alkotta meg a svéd Mediroyal cég neoprem anyagból az úgynevezett NRX® strap-et, ötvözve az ortézisek adta izületstabilizációs lehetőségekkel. Ezen kezelések egyénre és sérülésre szabottan történnek.

A rendelés célja védeni a sportolók egészségét, kiszűrni a kockázati tényezőket, segítséget nyújtani a mihamarabbi biztonságos sportolásba való visszatérésben.

Rendelési idő

Dr. Bárszki László
Hétfő
9.00-12.00

További Szakrendelések