Az oldal sütiket használ a felhasználói élmény fokozása céljából. Az oldal böngészésével elfogadja ezt.
Értem Részletek
Vakbarát

Reumatológia

 
Reumatológia

Reggelente merevek az ízületei? Éjszaka intenzíven izzad? Fájnak az izmok, az ízületei, és nem tudja, mi lehet az oka? Lázas, étvágytalan, hőemelkedése van? Fáj a dereka, a háta, a nyaka?

Ha a fenti kérdésekre igen a válasza, érdemes felkeresni reumatológiai szakrendelésünket!

A „reuma” kifejezés összefoglaló név, körülbelül 100 különböző ízületi és izomelváltozást foglal magába, mint például ízületi gyulladások, gerincbetegségek, köszvény, gerincsérv, kopásos és degeneratív elváltozások. A kiváltó okokat sajnos nem lehet pontosan megmondani, a betegség kialakulásáért felelős lehet az öröklődés, a környezeti tényezők, a stressz, az életmód és a táplálkozás is.

A reumatológiai betegségeken belül több terület van, a szakirodalom megkülönböztet kopásos és gyulladásos eredetű elváltozásokat is, illetve elkülönítik az úgynevezett lágyrészeket (kötőszövet, izomzat, inak) és a csontozatot érintő megbetegedéseket is.

A reumatológus szakorvos az első találkozó alkalmával törekszik a páciens kórtörténetének megismerésére, majd fizikai vizsgálatot végez, hogy felmérje az izomerőt, a reflexeket, az ízületi mozgásokat, és választ kapjon a fájdalom intenzitásával, milyenségével kapcsolatos kérdésekre is.

A szakorvos a pácienssel együtt beszéli meg a szükséges terápiát, és az életmódbeli változtatással kapcsolatos kérdéseket. Szükség esetén fizioterápiát is előírhat a páciensnek a gyógyszeres kezelés mellett. A fizioterápia célja a fájdalom- és gyulladáscsökkentés, a keringés javítása, az izom relaxálása, az izomerő és állóképesség növelése. A terápia során szinten tartják illetve helyreállítják a páciens funkcionális képességeit. A terápiával betegségek előzhetők meg, gyógyíthatók, és a rehabilitációban is fontos szerepet játszik.

Árlista Rendelési idő Időpont kérés