+36 30 385 2525

Reumatológia

A reumatológia az izületek megbetegedéseivel foglalkozó szakterület.

Reggelente merevek az ízületei? Éjszaka intenzíven izzad? Fájnak az izmok, az ízületei, és nem tudja, mi lehet az oka? Lázas, étvágytalan, hőemelkedése van? Fáj a dereka, a háta, a nyaka?

Ha a fenti kérdésekre igen a válasza, érdemes felkeresni reumatológiai szakrendelésünket!

A „reuma” kifejezés összefoglaló név, körülbelül 100 különböző ízületi és izomelváltozást foglal magába, mint például ízületi gyulladások, gerincbetegségek, köszvény, gerincsérv, kopásos és degeneratív elváltozások. A kiváltó okokat sajnos nem lehet pontosan megmondani, a betegség kialakulásáért felelős lehet az öröklődés, a környezeti tényezők, a stressz, az életmód és a táplálkozás is.

A reumatológiai betegségeken belül több terület van, a szakirodalom megkülönböztet kopásos és gyulladásos eredetű elváltozásokat is, illetve elkülönítik az úgynevezett lágyrészeket (kötőszövet, izomzat, inak) és a csontozatot érintő megbetegedéseket is.

A reumatológus szakorvos az első találkozó alkalmával törekszik a páciens kórtörténetének megismerésére, majd fizikai vizsgálatot végez, hogy felmérje az izomerőt, a reflexeket, az ízületi mozgásokat, és választ kapjon a fájdalom intenzitásával, milyenségével kapcsolatos kérdésekre is.

A reumatológia rendelésen a szakorvos a pácienssel együtt beszéli meg a szükséges terápiát, és az életmódbeli változtatással kapcsolatos kérdéseket. Szükség esetén fizioterápiát is előírhat a páciensnek a gyógyszeres kezelés mellett. A fizioterápia célja a fájdalom- és gyulladáscsökkentés, a keringés javítása, az izom relaxálása, az izomerő és állóképesség növelése. A terápia során szinten tartják illetve helyreállítják a páciens funkcionális képességeit. A terápiával betegségek előzhetők meg, gyógyíthatók, és a rehabilitációban is fontos szerepet játszik.

Rendelési idő

Dr. Kertész Tekla
Csütörtök
9:00-11:00
Dr. Sümegi Viktória
Péntek
időpont egyeztetés szerint
Dr. Dulic Sonja
Szerda
17:00-19:00

Árak

Dr. Kertész Tekla
reumatológus
Vizsgálat
Ár
Szakorvosi vizsgálat
22 000 Ft
Kontroll, konzultáció
15 000 Ft
Kontroll, konzultáció + injekció beadás
18 000 Ft
Ízületi injekció beadása
10 000 Ft
Paravertebralis injekció beadása
10 000 Ft
Intravénás injekció beadása
5 000 Ft
Subcutan injekció beadása
2 000 Ft
Hyaluronsav injekció beadása - oltóanyag nélkül
5 000 Ft
GUNA injekció beadása - oltóanyag nélkül
2 000 Ft
Dr. Sümegi Viktória
gy. nefrológus/reumatológus
Vizsgálat
Ár
Szakorvosi vizsgálat
20 000 Ft
Dr. Dulic Sonja
immunológus, reumatológus
Vizsgálat
Ár
Szakorvosi vizsgálat
20 000 Ft

További Szakrendelések