Az oldal sütiket használ a felhasználói élmény fokozása céljából. Az oldal böngészésével elfogadja ezt.
Értem Részletek
Vakbarát

Otoneurológia

 
Otoneurológia

Szédül? Zúg a füle? Gyakran elveszíti az egyensúlyát? Nem tudja mozgását koordinálni? Fejmozdítás során megszédül? Általános bizonytalanságérzés gyötri?

Ilyen esetekben otoneurológushoz érdemes fordulni – vagyis olyan szakorvoshoz, aki elvégzi az egyensúlyszervi vizsgálatokat.

A szédülés egyébként az egyik leggyakoribb tünet, ami miatt a betegek orvoshoz fordulnak. A szédülést az okozza, hogy a központi idegrendszerbe érkező információk valamiért nem találkoznak egymással, így egyensúlyzavar és szédülés jelentkezik. A szédülés gyakran jár együtt egyéb, igen kellemetlen tünetekkel: a betegnek hányingere van, sápadt, verítékezik. Az otoneurológiai vizsgálat célja, hogy a szakorvos képet kapjon a páciens egyensúlyszervének működéséről. A vizsgálatot követően dönt a szakorvos a terápiáról, valamint arról is, hogy szükség van-e további vizsgálatokra (fül-orr-gégészeti illetve neurológiai vizsgálatok). A szakorvos elrendelhet laboratóriumi vizsgálatokat is.

Fontos tudni, hogy a fülzúgás nem betegség, hanem valamilyen betegség tünete. Sok kiváltó oka lehet, erre a szakorvosi vizsgálat tud majd pontos választ adni.

Amennyiben szédül, semmiképpen ne érkezzen egyedül a szakrendelésre, kérje meg egy családtagját vagy ismerősét, hogy kísérje el a vizsgálatra!

Mivel foglalkozunk a vizsgálat során?

  • Spontán tünetek észlelésével kapcsolatban egyeztetünk
  • Provokációs vizsgálatokat végzünk, azaz próbáljuk előidézni a tünetet, hogy lássuk a körülményeket és diagnózist tudjunk felállítani
  • Precíz diagnózis-hatékony terápiát végzünk

Mivel ez a probléma több forrásból is származhat, ezért egy szakmai csapatot hoztunk létre, hogy egy helyszínen, teljes körűen, szakorvosi konzultációval tudjuk felállítani a diagnózist.

Az otoneurológiai szakmai csapat tagjai:

Dr. Jarabin János fül-orr-gégész, klinikai audiológus, otoneurológus

Dr. Gárdián Gabriella ideggyógyász

Dr. Rajda Cecília ideggyógyász

Árlista Rendelési idő Időpont kérés