Az oldal sütiket használ a felhasználói élmény fokozása céljából. Az oldal böngészésével elfogadja ezt.
Értem Részletek
Vakbarát

Kardiológia

 
Kardiológia

Gyakran fáj a mellkasa szívtájékon? Néha nehéz a légzése, alig kap levegőt? Szívverése szapora, szabálytalan? Olykor szorítást érez a mellkasában?

Ha a fenti panaszok közül bármelyiket észleli, érdemes kardiológus szakorvoshoz fordulni. A kardiológus a szívvel és keringéssel kapcsolatos problémákat deríti fel, egyrészt a családi kórkép kikérdezésével, valamint fizikai vizsgálatokkal. Szükség esetén további vizsgálatokra utalja a pácienst. A kardiológia – más néven szívgyógyászat – a magas vérnyomás, a koszorúér betegség és mellkasi fájdalmak, szívritmuszavarok és a szívbillentyű-betegségek esetén segít a páciensnek.

Leginkább ismert kardiológiai vizsgálat az EKG.

Gyermekek esetében a veleszületett szívbetegségek mellett a leggyakoribbak a magas vérnyomás valamint a vérkeringés megbetegedései. Gyermekkardiológusunkat keressék bátran, a rendelésen természetesen a szülők is részt vehetnek, feltehetik kérdéseiket, szakorvosunkkal együtt beszélhetik át a terápia lépéseit.

Felnőttkorban a leggyakoribbak a koszorúér betegségei, az érszűkület, a szívelégtelenség és a szívritmuszavar.

A szív és érrendszeri megbetegedések megelőzése nagyon fontos, mert számos más betegség társulhat hozzájuk. Éppen ezért érdemes rendszeresen szűrővizsgálaton is részt venni, mert az időben felfedezett betegség nagy eséllyel gyógyítható!

Árlista Rendelési idő Időpont kérés