+36 62 815 046

Kardiológia

Online bejelentkezés

A kardiológia a szívvel, a keringéssel és annak betegségeivel foglalkozó szakterület.

Gyakran fáj a mellkasa szívtájékon? Néha nehéz a légzése, alig kap levegőt? Szívverése szapora, szabálytalan? Olykor szorítást érez a mellkasában?

Ha a fenti panaszok közül bármelyiket észleli, érdemes kardiológus szakorvoshoz fordulni. A kardiológus a szívvel és keringéssel kapcsolatos problémákat deríti fel, egyrészt a családi kórkép kikérdezésével, valamint fizikai vizsgálatokkal. Szükség esetén további vizsgálatokra utalja a pácienst. A kardiológia – más néven szívgyógyászat – a magas vérnyomás, a koszorúér betegség és mellkasi fájdalmak, szívritmuszavarok és a szívbillentyű-betegségek esetén segít a páciensnek.

Leginkább ismert kardiológiai vizsgálat az EKG.

Gyermekek esetében a veleszületett szívbetegségek mellett a leggyakoribbak a magas vérnyomás valamint a vérkeringés megbetegedései. Gyermek kardiológusunkat keressék bátran, a rendelésen természetesen a szülők is részt vehetnek, feltehetik kérdéseiket, szakorvosunkkal együtt beszélhetik át a terápia lépéseit.

Felnőttkorban a leggyakoribbak a koszorúér betegségei, az érszűkület, a szívelégtelenség és a szívritmuszavar.

A szív és érrendszeri megbetegedések megelőzése nagyon fontos, mert számos más betegség társulhat hozzájuk. Éppen ezért érdemes rendszeresen kardiológia szűrővizsgálaton is részt venni, mert az időben felfedezett betegség nagy eséllyel gyógyítható!

A kardiológiában a felhalmozott tudásanyag olyan mértékű, amit egy orvos már nehezen tud átlátni minden részletében. Ennek következményeként a szívgyógyászaton belül is több speciális tudással rendelkező alcsoport alakult ki. Az egyik ilyen irányzatot a szívritmuszavarokkal foglalkozó kardiológusok adják, akiket más néven aritmológusnak, vagy elektrofiziológusnak is nevezünk.

Amennyiben Ön, vagy hozzátartozója érintett a fenti kórképekben, úgy forduljanak bizalommal Egészségközpontunk kardiológus szakorvosaihoz!

Rendelési idő

Dr. Makai Attila
Hétfő
16:30-19:00
Dr. Gábor Katalin
Szerda
14:00-15:00
Dr. Molnár Boglárka
Egyeztetés szerint
Dr. Prof. Forster Tamás
Kedd
13:00-15:00
Dr. Miklós Márton
Kedd
16:30-19:30
Dr. Gyenes Nándor
Egyeztetés szerint

További Szakrendelések