Az oldal sütiket használ a felhasználói élmény fokozása céljából. Az oldal böngészésével elfogadja ezt.
Értem Részletek
Vakbarát

Fájdalomterápiás Központ

 
Fájdalomterápiás Központ

A MedActival Fájdalomterápiás Központ Szegeden, a Noé Egészségközpont keretein belül magánszolgáltatóként működik.

Célkitűzésünk, hogy akut derékfájdalom és alsó végtagba sugárzó fájdalom esetén gyors, hatékony és szakszerű ellátást biztosítsunk a betegeknek.

Akut derékfájdalom és alsó végtagba sugárzó fájdalom esetén 80-85%-ban nem áll fenn  idegsebészeti műtéti ellátást igénylő betegség. Ezekben az esetekben a fizikai kímélet és célzott gyógyszeres kezelés az elsődleges terápia.
A gyógyulás időtartama és az akut fájdalom mértéke jelentősen csökkenthető célzott, ízületi és epiduralis (vagyis a gerinccsatornába és ideggyökök mellé adott) szteroidos gyulladáscsökkentő injekciós kezelésekkel, ill. az izomba vagy vénába adott NSAID (vagyis nem szteroidos gyulladáscsökkentő) gyógyszeres kúra alkalmazásával.
A fájdalomterápia segítségével a betegek szenvedése és lábadozási ideje hetek, hónapok helyett napokra csökkenhet és a munkából való kiesésük, táppénz igényük is minimálisra csökken.

A saját klinikai gyakorlatunk és a nemzetközi adatok alapján a célzott szteroidos injekciós kezelések nagyon magas hatékonysággal rendelkeznek.
Gerinc-kisízületi eredetű akut derékfájdalom esetén a célzott szteroidos ízületi injekció az esetek 80-85%-ban 24-48 órán belül minimum 50%-al csökkenti a fájdalmat.
Gyöki jellegű alsó végtagba sugárzó fájdalom esetében az epiduralis injekciós kezelés a betegek 50-75%-ban csökkenti 24-48 órán belül a fájdalom mértékét legalább 50%-kal. Porckorongsérv esetén 50-55%-ban, porckorong beboltosulás esetében pedig 70-75%-ban hatásos.
Epiduralis injekciós kezelést olyan esetekben is el lehet végezni, amikor igazolt porckorongsérv okozta tartós fájdalom miatt gerincműtét lehetősége merül fel, mivel a betegek mintegy 50%-ban elkerülhetővé teszi a műtétet.

Fájdalomterápiás Központunkban szakképzett idegsebész kollégák végzik a célzott, szteroidos epiduralis és ízületi injekciós kezeléseket. Azon betegek részére, akik ezen kezelést nem kívánják igénybe venni, vagy sürgősséggel a beavatkozások nem végezhetők el (pl vérhígitó vagy véralvadásgátló gyógyszerek szedése miatt), 5 napig tartó izomba, vagy vénába adott NSAID injekciós kezelést biztosítunk. Szakképzett és a gerincpanaszok terén legnagyobb gyakorlattal rendelkező gyógytornászok közreműködésével a gyógyszeres terápia mellett fizikoterápiás és gyógytorna kezelések végzése is lehetséges.

Heti háromszori fájdalomterápiás szakrendelésünkkel biztosítjuk, hogy a betegek panaszaik kezdetétől számítva legfeljebb 2-3 napon belül szakszerű ellátásban részesüljenek! A szakrendelést az akut derékfájdalom és alsó végtagba sugárzó fájdalom kezelésében a Szegedi Idegsebészeti Klinika legnagyobb tapasztalattal rendelkező idegsebész szakorvosai végzik. A betegeknek orvos kollégáinkkal a terápiás beavatkozásokon túl szakmai konzultáció lefolytatására is lehetőségük van.

Szolgáltatások
  • Alap csomag 1.: fizikális vizsgálat + szteroidos injekció 25.000 Ft + 5.000 Ft (anyagköltség)
  • Alap csomag 2.: fizikális vizsgálat + 5 napos izom injekciós kezelés. Első alkalom 11.000 Ft + 5.000Ft/további alkalom + anyagköltség 1000 Ft/alkalom – összesen 36.000 Ft
  • Alap csomag 3.: fizikális vizsgálat + 5 napos vénás infúziós kezelés. Első alkalom 15.000 Ft + 5.500Ft/további alkalom + anyagköltség 1500 Ft/alkalom – összesen 43.000 Ft
  • Konzultáció (30 perc): részletes anamnézis, betegvizsgálat, tanácsadás és megbeszélés 20.000 Ft
  • Alap csomag 1. + konzultáció (+ 20 perc): 45.000 Ft
  • Alap csomag 2. + konzultáció (+ 20 perc): 51.000 Ft
  • Alap csomag 3. + konzultáció (+ 20 perc): 58.000 Ft
Árlista Rendelési idő Időpont kérés