+36 62 815 046

Dietetika

Online bejelentkezés

Betegséged miatt diétáznod kell?
Életmódot szeretnél váltani?
Súlyfelesleggel küzdesz? Vagy épp ellenkezőleg: hízni szeretnél?
Húsmentes étkezéssel is szeretnéd megfelelő tápanyagokhoz juttatni a szervezetét?

A Noé Egészségközpont dietetikus szakembere felméréssel, konzultációval és tanácsadással vár. Valamint igény szerint elkészíti számodra a szükséges étrendet és támogatást biztosít a megfelelő étkezések kialakításához.

Kinek lehet szükséges a dietetika segítségére?

Fogyni vágyóknak

A rendszeres testmozgás mellett elengedhetetlen a táplálkozás beállítása, hiszen így tudod a célodat  nem csak lelkesedéssel és örömmel elérni, hanem az új testsúlyodat hosszabb távon is egészséges módon megőrizni. Dietetikusként szakszerű és alapos segítséget nyújtok a teljes folyamatban: az elinduláshoz, majd a változó terheléshez igazodva módosítom és frissítem a megfelelő étrend összetételét. Úgy segítek, hogy a lehető legnagyobb mértékben alkalmazkodjunk a Te körülményeidhez: bevásárláshoz, étkezési szokásaidhoz, ételrendeléshez, főzéshez. Így az étrend használható és könnyen tanulható, betartható lesz.

Testtömeg-növelőknek, erősödni vágyóknak

Ha a testtömegedet és izomtömegedet szeretnéd növelni, elengedhetetlen az ideális étrend kialakítása. Hajlamosak vagyunk azt gondolni, hogy ez könnyebb feladat, pedig legalább olyan összetett, mint a fordítottja! A módszer hasonló, mint a fogyni vágyóknál, azonban itt az étrendet a Te célodnak megfelelően állítjuk össze.

Amatőr és profi sportolóknak

Akár hobbi szinten sportolsz, akár élsportoló vagy, nem kérdés, hogy a táplálkozás alapköve a teljesítménynek, a versenyfelkészülésnek, a testösszetétel változtatásának és a regenerációnak egyaránt. Hogyan válogasd össze a nyersanyagokat? Mikor és mennyit egyél? Mit kell tudnod az étrend-kiegészítők használatáról? Mi számít tudományosan bizonyítottan hatékonynak? Mi az elég? Mi a biztonságos? Van értelme sok fehérjét enni? Ajánlott a vegetáriánus étrend egy sportolónak?  Sok-sok kérdés, amelyekre a segítségemmel választ kaphatsz.

Egészségi ok miatt diétázóknak

Ebben az esetben terápiás, speciális étrendre van szükséged.

Cukorbetegség, inzulinrezisztencia, pajzsmirigyet, emésztőrendszert érintő kórképek, mint a reflux, gyulladásos bélbetegségek, IBS, élelmiszer allergia és intolerancia: a leggyakoribb problémák, amelyekkel hozzám fordulnak, hogy segítsek megfelelő étrendet kialakítani és fenntartani.

A dietetika ezen a területen erősen összekapcsolódik a következő orvosi szakterületekkel, amelyeket a Noé Egészségközpontban is elérsz: belgyógyászat, nefrológia, immunológia, allergológia.

A betegséged aktuális állapotát követve, alkalmazkodva az életmódodhoz, időbeosztásodhoz és lehetőségeidhez: ezt tartom szem előtt, amikor támogatlak. Több éves kórházi és klinikai tapasztalatomnak köszönhetően abban is  segítek, hogy a különböző forrásokból és csoportokból rád zúduló rengeteg információ között el tudj igazodni.

Lehet, hogy még nem tapasztalsz komolyabb egészségi problémát, ám az összecsúszott napi étkezési ritmus életminőséget rontó emésztési panaszokat okoz. Ilyenkor az étrend újragondolásával és praktikus tippekkel segítelek, hogy helyreálljon szervezeted, emésztésed egyensúlya.

Családtervezőknek

Talán nem is gondolnád, hogy mennyire fontos már a várandósság előtt odafigyelni a szervezeted megfelelő anyagcseréjére. Ebben az esetben is elengedhetetlen az étkezés optimalizálása, a szervezet szükségleteinek fedezése, a biztonságos élelmiszerek és étrend-kiegészítők alkalmazása.
Már a családtervezésnél felmerülnek ezek a kérdések, így a Noé Családtervezési és Meddőségi Tanácsadó Központ szakmai csapatának is tagja a dietetika szakember.
A várandósság előtt, alatt majd pedig a szoptatási és hozzátáplálási időszakban is számíthatsz rám. Mivel kisgyermekes anyuka vagyok, tapasztalatom “saját forrással” is kiegészül.

Mi a következő lépés? Hogyan működik a dietetika támogatás?

Az első találkozó alkalmával megbeszéljük, mi a célod. Ha vannak egészségügyi vizsgálati eredményeid, azokat is átnézzük. Az úgynevezett InBody módszerrel, ami magyarul testösszetétel elemzést jelent, felmérem a jelenlegi, kiinduló állapotodat. Ez lesz az alapja a változások követésének.

Részletesen megbeszéljük az életmódodat, étkezési szokásaidat, mit szeretsz és tudsz fogyasztani. Mindezek alapján mintaétrendet készítek,  és ellátlak minden információval arról, hogy mit tegyél, ha erre igényt tartasz. Azt is megbeszéljük, hogyan követjük a változást, az eredményeket, milyen rendszerességgel találkozunk majd.

Így készül a tervezett étrend

  • egy hetes (7 napos)
    • személyre szabott
    • Szakorvos által meghatározott diéta alapján készül
    • Egészségesek számára igény szerint az egészséges táplálkozás irányába elmozdulás, megelőzés céljával vagy akár testtömegcsökkentő/növelő célzattal.  Valamint vegetáriánus illetve növényi alapú étrend szakszerű összeállítására is lehetőség van.
    • A preferenciák figyelembe vételével készül. Mint az étkezési ritmus, kedvelt ételek, ízek beépítése.

Az étrend tervezést mindenképp egy személyes találkozás és anamnézisfelvétel (dietetikai tanácsadás) előzi meg.

Az igényelt és megbeszélt étrendtervet a személyes találkozást követően a dietetikus néhány nap múlva email-ben küldi el Részedre. Időnként az eredmények követése, tapasztalatok és új igények megbeszélése miatt ilyen esetben is javasoljuk a kontroll találkozót.

Dietetika tanácsadásra akár most is választhatsz időpontot online bejelentkezéssel.

Rendelési idő

Godáné Reisinger Karolina
Csütörtök
10:00-16:00

További Szakrendelések