+36 30 385 2525

Belgyógyászat

A belgyógyászat szakterülete számos betegség kivizsgálásával és gyógyításával foglalkozik.

Hasi panaszai vannak? Gondjai vannak az emésztésével? Puffad? Nehezen nyel? Fáradtnak, levertnek érzi magát, esetleg vérszegény? Magas a vérnyomása? Mellkasi fájdalmat érez? Rossz a közérzete, nem érzi jól magát, de nem igazán tudja, mi lehet a probléma? Állandóan szomjas? Éhes, eszik, de közben folyamatosan veszít a súlyából? Fáradt és levert? Hullik a haja? Állandóan izzad?

Ha ilyen tüneteket észlel, de nem tudja igazán meghatározni, hogy mi lehet a baj, bátran keresse fel belgyógyászati szakrendeléseinket!

A belgyógyászat szakrendelés körében szakorvosaink általános kivizsgálást végeznek, hogy feltárják a bizonytalan eredetű problémák okát, kezeljék azokat, szükség esetén pedig a megfelelő szakorvoshoz irányítsák a pácienst. Az orvos kikérdezi a pácienst a családi kórtörténetről – ennek ismerete jelentősen hozzájárulhat a pontos diagnózis felállításához. Ezt követően alapos, általános vizsgálat alapján dönti el, hogy milyen laborvizsgálatok elvégzésére van szükség. A belgyógyász nemcsak a már meglévő betegségeket kutatja fel, és enyhíti azok panaszait, hanem a megelőzéssel is foglalkozik. A családi kórkép felállítása révén a komolyabb betegségeket meg lehet előzni, időben való felfedezésük esetén pedig nagyobb az esély a gyógyulásra.

 

A belgyógyászathoz szorosan kapcsolódnak a szakterületből kifejlődött, ma már önálló területek: a belső elválasztású mirigyek betegségeivel foglalkozó endokrinológia, valamint a cukorbetegséggel foglalkozó diabetológia is. Az endokrinológia azokkal a betegségekkel foglalkozik, amelyeket a belső elválasztású mirigyek által termelt hormonok zavara okoz. A betegség tünetei közé tartozik sok más mellett a kóros izzadás, az erős szívdobogás, az alvászavar. A pontos diagnózis felállításához elengedhetetlen a kórelőzmények megbeszélése is, valamint olyan laborvizsgálatok, amelyek a hormonok működéséről és a cukorszintről adnak tájékoztatást.

A diabetológus a cukorbetegekkel foglalkozik. A cukorbetegség – amely a fejlett országokban az egyik leggyakoribb betegség – nem csak önmagában jelent problémát, gondot okozhatnak a vele járó szövődmények is, mint például a szív- és érrendszeri megbetegedések valamint a vese- és szembetegségek. Főbb tünetei az állandó szomjúságérzet, a fogyás, a fáradtság és levertség, a gyakori vizelés. A szakorvos a kórelőzmények és az aktuális panaszok megismerése után szükség esetén laboratóriumi és egyéb vizsgálatokat rendel el. Mindezek eredményeinek tükrében írja elő a diétás programot, életmód tanácsadással segíti a pácienst, és gyógyszeres kezeléssel indítja el a terápiát.

Rendelési idő

Dr. Schneider Erzsébet
Hétfő
egyeztetés szerint
Dr. Szigeti Sándor
Péntek
páros héten 8.00-12.00
Dr. Kosár Klára
Csütörtök
8.00-10.00

Árak

Dr. Schneider Erzsébet
belgyógyász
Vizsgálat
Ár
első vizsgálat ( 30-60 perc)
15 000 Ft
kontroll
12 000 Ft
receptírás
1 000 Ft/db
Dr. Szigeti Sándor
belgyógyász
Vizsgálat
Ár
Vizsgálat
18 000 Ft
Kontroll
18 000 Ft
Dr. Kosár Klára
belgyógyász, diabetológus
Vizsgálat
Ár
első vizit
15 000 Ft
kontroll
10-12 000 Ft

További Szakrendelések