+36 30 385 2525

Belgyógyászat

A belgyógyászat szakterülete számos betegség kivizsgálásával és gyógyításával foglalkozik.

Hasi panaszai vannak? Gondjai vannak az emésztésével? Puffad? Nehezen nyel? Fáradtnak, levertnek érzi magát, esetleg vérszegény? Magas a vérnyomása? Mellkasi fájdalmat érez? Rossz a közérzete, nem érzi jól magát, de nem igazán tudja, mi lehet a probléma? Állandóan szomjas? Éhes, eszik, de közben folyamatosan veszít a súlyából? Fáradt és levert? Hullik a haja? Állandóan izzad?

Ha ilyen tüneteket észlel, de nem tudja igazán meghatározni, hogy mi lehet a baj, bátran keresse fel belgyógyászati szakrendeléseinket!

A belgyógyászat szakrendelés körében szakorvosaink általános kivizsgálást végeznek, hogy feltárják a bizonytalan eredetű problémák okát, kezeljék azokat, szükség esetén pedig a megfelelő szakorvoshoz irányítsák a pácienst. Az orvos kikérdezi a pácienst a családi kórtörténetről – ennek ismerete jelentősen hozzájárulhat a pontos diagnózis felállításához. Ezt követően alapos, általános vizsgálat alapján dönti el, hogy milyen laborvizsgálatok elvégzésére van szükség. A belgyógyász nemcsak a már meglévő betegségeket kutatja fel, és enyhíti azok panaszait, hanem a megelőzéssel is foglalkozik. A családi kórkép felállítása révén a komolyabb betegségeket meg lehet előzni, időben való felfedezésük esetén pedig nagyobb az esély a gyógyulásra.

 

A belgyógyászathoz szorosan kapcsolódnak a szakterületből kifejlődött, ma már önálló területek: a belső elválasztású mirigyek betegségeivel foglalkozó endokrinológia, valamint a cukorbetegséggel foglalkozó diabetológia is. Az endokrinológia azokkal a betegségekkel foglalkozik, amelyeket a belső elválasztású mirigyek által termelt hormonok zavara okoz. A betegség tünetei közé tartozik sok más mellett a kóros izzadás, az erős szívdobogás, az alvászavar. A pontos diagnózis felállításához elengedhetetlen a kórelőzmények megbeszélése is, valamint olyan laborvizsgálatok, amelyek a hormonok működéséről és a cukorszintről adnak tájékoztatást.

A diabetológus a cukorbetegekkel foglalkozik. A cukorbetegség – amely a fejlett országokban az egyik leggyakoribb betegség – nem csak önmagában jelent problémát, gondot okozhatnak a vele járó szövődmények is, mint például a szív- és érrendszeri megbetegedések valamint a vese- és szembetegségek. Főbb tünetei az állandó szomjúságérzet, a fogyás, a fáradtság és levertség, a gyakori vizelés. A szakorvos a kórelőzmények és az aktuális panaszok megismerése után szükség esetén laboratóriumi és egyéb vizsgálatokat rendel el. Mindezek eredményeinek tükrében írja elő a diétás programot, életmód tanácsadással segíti a pácienst, és gyógyszeres kezeléssel indítja el a terápiát.

Rendelési idő

Dr. Schneider Erzsébet
Hétfő
egyeztetés szerint
Dr. Szigeti Sándor
Péntek
páros héten 8.00-12.00
Dr. Kosár Klára
Csütörtök
8.00-10.00

Árak

Dr. Schneider Erzsébet
belgyógyász
Vizsgálat
Ár
Szakorvosi vizsgálat
20 000 Ft
Kontroll vizsgálat
15 000 Ft
Dr. Szigeti Sándor
belgyógyász
Vizsgálat
Ár
Szakorvosi vizsgálat
20 000 Ft
Dr. Kosár Klára
belgyógyász, diabetológus
Vizsgálat
Ár
Szakorvosi vizsgálat
20 000 Ft
Kontroll vizsgálat
18 000 Ft

További Szakrendelések