+36 62 815 046

Aneszteziológia

Aneszteziológia, az érzéstelenítés és altatás szakterülete
Műtétre vár, és fél a fájdalomtól? Aggódik az érzéstelenítés, az altatás miatt? Szeretne fájdalommentes műtétet? Nem tudja, mi a különbség az altatás és az érzéstelenítés között?

Előfordulhat, hogy fájdalmas vizsgálatokra, beavatkozásokra, műtétekre kerül sor – ilyenkor az orvos kérheti aneszteziológus bevonását, aki a fájdalommentességet biztosítja a páciens számára. Az aneszteziológus szakorvos, más néven altatóorvos minden sebészeti beavatkozás előtt felméri a beteg állapotát, és meghatározza azon feltételeket, amelyek szükségesek ahhoz, hogy a beavatkozás biztonságosan elvégezhető legyen. Az aneszteziológus tesz javaslatot arra is, hogy a beavatkozást altatásban végezzék, vagy inkább helyi, regionális érzéstelenítés alkalmazása a megfelelőbb.

Az aneszteziológia területén manapság használt módszerekről elmondható, hogy biztonságosan és jól működnek. A műtét előtt minden altatást vagy helyi érzéstelenítést az aneszteziológussal való konzultáció előz meg, amelyen az aneszteziológus szakorvos részletesen kikérdezi a beteget a korábbi és aktuális betegségeiről, és tájékozódik az ismert vagy lehetséges allergiás betegségekkel kapcsolatban.

A műtéti altatásra egyrészt azért van szükség, hogy a beavatkozás fájdalommentes legyen, másrészt így elérhető az izom- és ínreflexek kizárása, amelynek fennállásakor a sebész nem tudna pontosan és zavartalanul dolgozni.

Az aneszteziológus orvos az altatás pillanatától a páciens mellett van, egészen az ébredésig figyeli és ellátja a pácienst.

Kérdéseivel bátran forduljon szakorvosunkhoz, ossza meg vele aggodalmát, nagyon fontos, hogy kialakuljon Önök között a bizalom.

Rendelési idő

Dr. Majoros Valéria
Egyeztetés szerint

További Szakrendelések