Az oldal sütiket használ a felhasználói élmény fokozása céljából. Az oldal böngészésével elfogadja ezt.
Értem Részletek
Vakbarát

Allergológia

 
Allergológia

Most a Noé Egészségközpontban kedvezményes az allergiateszt! Részletek >>>

—————————————————-

Náthás, be van gyulladva a szeme, tüsszög? Bőrén ekcéma-jellegű elváltozások jelentek meg? Viszket, kiszárad, bereped? Esetleg vörös, duzzadt, foltos? Tünetei az év azonos időszakában jelentkeznek?

Ha ilyen tüneteket észlel, érdemes felkeresni allergológia szakrendelésünket. Az allergológia az allergiás eredetű betegségek megelőzésével, diagnosztizálásával és kezelésével foglalkozó orvosi szakterület.

Az allergia Magyarországon népbetegség, allergiás bárki lehet nemtől és életkortól függetlenül.

A betegség tünetei változóak, attól függően, mi váltotta ki őket. Pollen allergia esetén begyulladhat az orr és a szem nyálkahártyája – ez a leggyakoribb tünet. A betegséget nátha kíséri, súlyos esetben allergiás roham is felléphet.

Az ételallergiát egy-egy élelmiszer bizonyos összetevője válthatja ki. A betegségnek rendkívül sok tünete lehet, egyebek mellett megduzzadhat a nyelv, az ajkak, a szájüreg nyálkahártyája, mindez viszketéssel jár. Gyakori reakciók a hányás, hasmenés, puffadás, székrekedés, ekcéma, csalánkiütés, hogy csak néhányat említsünk.

Az allergiás bőrbetegségeknél csalánkiütés, ekcéma is jelezheti a betegséget. Az allergiát kiváltó anyagot felismerve enyhíthetők a tünetek, de a valódi okok feltárására az immunrendszert gyengítő tényezőket is számba kell vennie a szakorvosnak.

A szakorvos elsődleges célja, hogy megtalálja az allergia okát. További fontos lépés, hogy a terápiával megelőzze a tünetek kialakulását.

Az allergia is az immunológiai betegségek egyike, ezért szükség esetén az allergiás páciensek kezelésébe immunológust is bevonnak.

Árlista Rendelési idő Időpont kérés