- Noé Egészségközpont - https://noe-egeszsegkozpont.hu -

Dr. Varga Ádám

Egyetemi tanulmányaimat a Semmelweis Egyetem Általános Orvostudományi karán végeztem. Ezalatt az Országos Idegtudományi Intézetben minimálisan invazív gerincsebészet témakörben folytattam tudományos munkát.
A diploma megszerzése óta Szegeden, az Idegsebészeti Klinikán klinikán dolgozom, jelenleg idegsebész szakorvosként. Szakképzésem során és azóta is rendszeresen veszek részt mind hazai, mind külföldi kongresszusokon, továbbképzéseken, ezzel is bővítve szakmai tudásomat.

A fájdalomcsillapító beavatkozásokkal már rezidensképzésem kezdetekor, 2011-ben elkezdtem foglalkozni, azóta is rendszeresen alkalmazom őket. Elsősorban a gerinc környéki és alsó végtagba sugárzó fájdalom kezelését végzem. Nagyon fontosnak tartom ezen beavatkozásokat, mert széles körben, kis kockázattal lehet segíteni a betegeknek, sokszor akár a műtéti kezelést elkerülve, ráadásul olyan fájdalmakat is tudok csillapítani, amiket műtéttel nem lehetséges.

Munkám során nagy hangsúlyt fektetek a legmodernebb, minimálisan invazív, szövetkímélő technikák alkalmazására, mind a gerinc-, mind az agysebészetben. Ezek használatával az a célom, hogy a betegeimnek a műtét utáni időszakban a lehető legkisebb legyen a fájdalma, gyorsan felépüljenek, vissza tudjanak térni a normális életvitelhez és esztétikailag is a legjobb eredményt érjük el.

Az országban elsők között kezdtem el rutinszerűen alkalmazni a gerinc-navigációt, mely tovább növeli a komplex gerincműtétek biztonságát, valamint rövidíti a műtéti időt is.

A gerincsebészet mellett az agy- és gerincdaganatok sebészete, valamint a funkcionális idegsebészet tartozik kiemelt szakterületeim közé.

Tanulmányok

1997-2005 Bárdos László Gimnázium, Tatabánya
2005-2011 Semmelweis Egyetem Általános Orvostudományi Kar

Szakmai vizsgák és bizonyítványok

Munkahely
Idegen nyelvtudás
Továbbképzések
Társasági tagságok