- Noé Egészségközpont - https://noe-egeszsegkozpont.hu -

Dr. Kis Dávid

Orvosi tanulmányaimat 2002-2008-ban végeztem az SZTE Általános Orvostudományi Karán. 2008-ban summa cum laude minősítéssel szereztem diplomát, majd az SZTE ÁOK Idegsebészeti Klinikán kezdtem meg szakképzésemet.

A szakképzésem során nagy tapasztalatra és gyakorlatra tettem szert a legkülönbözőbb idegsebészeti kórképek kezelésében, valamint Szegeden addig nem elérhető, újfajta kezelési eljárásokat honosítottunk meg.

2010-ben kezdtem meg a minimálisan invazív fájdalomcsillapító beavatkozások végzését, melyek segítségével heveny és idült gerinc és alsó végtagi fájdalomban szenvedő betegek célzott injekciós és radiofrekvenciás kezelését végezzük. A kezdetek óta több, mint 1500 beavatkozást végeztem már el.

2010-ben megalapítója, majd 2014-től vezetője vagyok a funkcionális idegsebészeti csoportnak. Munkánk során idegstimulátor rendszereket (mély agyi stimulátor, gerincvelői stimulátor) ültetünk be mozgászavarokban (pl Parkinson-kór) és krónikus derék/végtagi fájdalomban szenvedő betegekbe, melyek segítségével jelentősen enyhíthetők a betegek panaszai.

2010 óta végezzük a fontos funkciókat ellátó agyterületeket érintő daganatok speciális műtéti kezelését.  Az agyi funkciók helyét MRI vizsgálatokkal meghatározva, szükség esetén éber állapotban, neuronavigációs rendszer segítségével tudjuk a daganatot maximális biztonság mellett eltávolítani. Ezeknek a módszereknek a kombinált alkalmazását Magyarországon elsőként Szegeden alkalmaztuk.

2014-ben szereztem idegsebészeti szakvizsgát kiváló minősítéssel. Szakorvosként a minimál invazív (vagyis a legkisseb szükséges vágásból végzett) gerinc-, és agysebészeti eljárásokra szakosodtam tovább. A minimál invazív technikákkal a hagyományos nagy szövetroncsolással járó metszések helyett 2-3 cm-es vágásokból végezzük a műtéteket, így a korházi bentfekvés is néhány napra csökken.

Több, mint egy évtizedes tapasztalattal rendelkezem az MRI alapú agytérképezési eljárások (funkcionális MRI, traktográfia) feldolgozásában és agytumoros betegek műtéti ellátása során történő felhasználásában, mely tudományos kutatási munkám alapját is képezi. 2019-ben tudományos doktori fokozatot (PhD) szereztem.

2020 óta az SZTE ÁOK Idegsebészeti Klinika adjunktusa vagyok. Magyar és angol nyelven orvostanhallgatók és szakorvosjelöltek, PhD hallgatók irányítását, oktatását végzem.

Kiemelt szakmai érdeklődési területeim
Nyelvtudás
Elismerések, díjak
Tanulmányutak
Társasági tagságok

Magyar Idegsebészeti Társaaság
Magyar Neuroradiológiai Társaság
Európai Idegsebészeti Társaság