+36 62 815 046

Dr. Prof. Forster Tamás

kardiológus

1979-ben szereztem általános orvosi diplomát a Szegedi Orvostudományi Egyetemen, majd a II. számú Belgyógyászati Klinikán kezdtem el dolgozni egyetemi gyakornokként. Belgyógyászatból 1984-ben, majd kardiológiából 1988-ban szereztem szakképesítést. A ranglétrát végigjárva…

Tovább

1979-ben szereztem általános orvosi diplomát a Szegedi Orvostudományi Egyetemen, majd a II. számú Belgyógyászati Klinikán kezdtem el dolgozni egyetemi gyakornokként. Belgyógyászatból 1984-ben, majd kardiológiából 1988-ban szereztem szakképesítést. A ranglétrát végigjárva egyetemi tanársegéd, egyetemi adjunktus, egyetemi docens pozíciók után 2002-ben a klinika tanszékvezető egyetemi tanárának neveztek ki, ezt a pozíciót 2019-ig töltöttem be.

Már hallgató koromban is érdeklődtem az echocardiographia iránt, mondhatni, hogy a szegedi kardiológiai ultrahang diagnosztika kezdeteitől ott voltam a módszer kiteljesedéséig. Az echocardiographia tárgykörében védtem meg PhD munkámat, majd itt szereztem MTA Doktora címet is. A transthoracalis, a transoesophagealis és a terheléses echocardiographia mellett hipertonológiából, diabetológiából, lipidológiából és obesitológiából rendelkezem licensz vizsgával.

Kétszer egy évet töltöttem Rotterdamban az ottani egyetem echocardiographiás laboratóriumában ösztöndíjasként. Ezen tanulmányutak során megismerhettem az echocardiographia nemzetközi standardjait, melyet azután itthon kamatoztathattam. Kiemelkedő szerepem volt a színkódolt Doppler echocardiographia és a terheléses echocardiographia bevezetésében. Klinikai kardiológusként az ultrahang diagnosztika mellett a szívbetegségek minden formájának kezelésében is gyakorlatot szereztem.

Jelenleg a klinikán egyetemi tanárként a felnőttkori veleszületett szívbetegek, a szívelégtelenségben szenvedő betegek és az onkológiai kezelésben részesülő betegek kardiológiai problémáival foglalkozom járóbeteg ellátás keretében. Emellett a fiatal kollégák echocardiographiai oktatását is felügyelem.

Online bejelentkezés

Rendelési idő

Kedd
13:00-15:00

Árak

Vizsgálat
Ár
Teljes kardiológiai vizsgálat
33 000 Ft
Szív ultrahang vizsgálat
25 000 Ft
Kardiológiai konzultáció
21 000 Ft

Orvosaink