+36 30 385 2525

Boa-Gábor Lilla

dietetikus

Boa-Gábor Lilla vagyok, a Noé Egészségközpont munkatársa, dietetikus, azaz táplálkozási szakértő. Abban tudok segítségedre lenni, hogy a célod mellé megfelelő étrendet is kialakíthass, ezzel fenntartható, tartós eredményt érhess el tested…

Tovább

Boa-Gábor Lilla vagyok, a Noé Egészségközpont munkatársa, dietetikus, azaz táplálkozási szakértő. Abban tudok segítségedre lenni, hogy a célod mellé megfelelő étrendet is kialakíthass, ezzel fenntartható, tartós eredményt érhess el tested egészséges működésében.

Ha bármelyik leírásban magadra ismersz, szeretettel várlak egy első találkozóra, tanácsadásra.

Fogyni vágyóknak

A rendszeres testmozgás mellett elengedhetetlen a táplálkozás beállítása, hiszen így tudod a célodat  nem csak lelkesedéssel és örömmel elérni, hanem az új testsúlyodat hosszabb távon is egészséges módon megőrizni. Dietetikusként szakszerű és alapos segítséget nyújtok a teljes folyamatban: az elinduláshoz, majd a változó terheléshez igazodva módosítom és frissítem a megfelelő étrend összetételét. Úgy segítek, hogy a lehető legnagyobb mértékben alkalmazkodjunk a Te körülményeidhez: bevásárláshoz, étkezési szokásaidhoz, ételrendeléshez, főzéshez. Így az étrend használható és könnyen tanulható, betartható lesz.

Testtömeg-növelőknek, erősödni vágyóknak

Ha a testtömegedet és izomtömegedet szeretnéd növelni, elengedhetetlen az ideális étrend kialakítása. Hajlamosak vagyunk azt gondolni, hogy ez könnyebb feladat, pedig legalább olyan összetett, mint a fordítottja! A módszer hasonló, mint a fogyni vágyóknál, azonban itt az étrendet a Te célodnak megfelelően állítjuk össze.

Amatőr és profi sportolóknak

Akár hobbi szinten sportolsz, akár élsportoló vagy, nem kérdés, hogy a táplálkozás alapköve a teljesítménynek, a versenyfelkészülésnek, a testösszetétel változtatásának és a regenerációnak egyaránt. Hogyan válogasd össze a nyersanyagokat? Mikor és mennyit egyél? Mit kell tudnod az étrend-kiegészítők használatáról? Mi számít tudományosan bizonyítottan hatékonynak? Mi az elég? Mi a biztonságos? Van értelme sok fehérjét enni? Ajánlott a vegetáriánus étrend egy sportolónak?  Sok-sok kérdés, amelyekre a segítségemmel választ kaphatsz.

Egészségi ok miatt diétázóknak

Ebben az esetben terápiás, speciális étrendre van szükséged.

Cukorbetegség, inzulinrezisztencia, pajzsmirigyet, emésztőrendszert érintő kórképek, mint a reflux, gyulladásos bélbetegségek, IBS, élelmiszer allergia és intolerancia: a leggyakoribb problémák, amelyekkel hozzám fordulnak, hogy segítsek megfelelő étrendet kialakítani és fenntartani.

A betegséged aktuális állapotát követve, alkalmazkodva az életmódodhoz, időbeosztásodhoz és lehetőségeidhez: ezt tartom szem előtt, amikor támogatlak. Több éves kórházi és klinikai tapasztalatomnak köszönhetően abban is  segítek, hogy a különböző forrásokból és csoportokból rád zúduló rengeteg információ között el tudj igazodni.

Lehet, hogy még nem tapasztalsz komolyabb egészségi problémát, ám az összecsúszott napi étkezési ritmus életminőséget rontó emésztési panaszokat okoz. Ilyenkor az étrend újragondolásával és praktikus tippekkel segítelek, hogy helyreálljon szervezeted, emésztésed egyensúlya.

Családtervezőknek

Talán nem is gondolnád, hogy mennyire fontos már a várandósság előtt odafigyelni a szervezeted megfelelő anyagcseréjére. Évek óta foglalkozom családtervezés előtt állókkal és már benne részt vevőkkel. Tagja vagyok a Noé Családtervezési és Meddőségi Tanácsadó Központ szakmai csapatának. Ebben az esetben is elengedhetetlen az étkezés optimalizálása, a szervezet szükségleteinek fedezése, a biztonságos élelmiszerek és étrend-kiegészítők alkalmazása. A várandósság előtt, alatt majd pedig a szoptatási és hozzátáplálási időszakban is számíthatsz rám. Mivel kisgyermekes anyuka vagyok, tapasztalatom “saját forrással” is kiegészül.

Mi a következő lépés? Hogyan működik a dietetikus támogatás?

Az első találkozó alkalmával megbeszéljük, mi a célod. Ha vannak egészségügyi vizsgálati eredményeid, azokat is átnézzük. Az úgynevezett InBody módszerrel, ami magyarul testösszetétel elemzést jelent, felmérem a jelenlegi, kiinduló állapotodat. Ez lesz az alapja a változások követésének.

Részletesen megbeszéljük az életmódodat, étkezési szokásaidat, mit szeretsz és tudsz fogyasztani. Mindezek alapján mintaétrendet készítek,  és ellátlak minden információval arról, hogy mit tegyél, ha erre igényt tartasz. Azt is megbeszéljük, hogyan követjük a változást, az eredményeket, milyen rendszerességgel találkozunk majd.

Még néhány szó rólam

2014-ben végeztem mint dietetikus, majd 2016-ban okleveles élelmiszermérnökként. Jelenleg a Testnevelési Egyetem sport-specifikus dietetika képzésén fejlesztem tovább tudásomat.

2014 óta a dietetikus szakmámban dolgozom és igyekszem közvetlen, érthető és szakszerű segítséget adni a táplálkozás, étkezés, étrend-kiegészítők terén – célom, hogy praktikus és használható információkkal lássam el a hozzám fordulókat.

Dolgozó anyaként tudom, hogy milyen fontos az, hogy tudjuk, mit akarunk levenni a boltban/pékségben a polcról és mit vegyünk a piacon és azt hogyan készítsük el– gyorsan és egészségesen!

A nyersanyagválogatás, tápanyagtáblázatok és konyhatechnológia világán kívül legalább ilyen fontos faktornak tartom egy étrend kialakításakor az étkezés örömöt okozó, stresszkezelő és problémamegoldó szerepét – a táplálkozás lelki oldalát.

Rendelési idő

Kedd
12.30-15.30

Árak

Vizsgálat
Ár
Tanácsadás (45 perc)
17 000 Ft
Kontroll (30 perc)
15 000 Ft
Egy hetes étrend
25 000 Ft
Tanácsadás InBody méréssel (45 perc)
22 000 Ft
Kontroll InBody méréssel (30 perc)
20 000 Ft
InBody mérés eredmény értékelésével (15 perc)
7 000 Ft
Tanácsadás sportolónak (60 perc)
20 000 Ft
Tanácsadás sportolónak InBody méréssel
25 000 Ft
Sportoló kontroll (30 perc)
15 000 Ft

Orvosaink