Az oldal sütiket használ a felhasználói élmény fokozása céljából. Az oldal böngészésével elfogadja ezt.
Értem Részletek
Vakbarát

+36 30 385 2525 vagy+36 30 825 4035 6721Szeged,Bárka utca 1.

Allergológia, immunológia

Allergológia, immunológia

Allergológia, immunológia

Náthás, be van gyulladva a szeme, tüsszög? Bőrén ekcéma-jellegű elváltozások jelentek meg? Viszket, kiszárad, bereped? Esetleg vörös, duzzadt, foltos? Tünetei az év azonos időszakában jelentkeznek?

Ha ilyen tüneteket észlel, érdemes felkeresni allergológia szakrendelésünket. Az allergológia az allergiás eredetű betegségek megelőzésével, diagnosztizálásával és kezelésével foglalkozó orvosi szakterület.

Az allergia Magyarországon népbetegség, allergiás bárki lehet nemtől és életkortól függetlenül.

A betegség tünetei változóak, attól függően, mi váltotta ki őket. Pollen allergia esetén begyulladhat az orr és a szem nyálkahártyája – ez a leggyakoribb tünet. A betegséget nátha kíséri, súlyos esetben allergiás roham is felléphet.

Az ételallergiát egy-egy élelmiszer bizonyos összetevője válthatja ki. A betegségnek rendkívül sok tünete lehet, egyebek mellett megduzzadhat a nyelv, az ajkak, a szájüreg nyálkahártyája, mindez viszketéssel jár. Gyakori reakciók a hányás, hasmenés, puffadás, székrekedés, ekcéma, csalánkiütés, hogy csak néhányat említsünk.

Az allergiás bőrbetegségeknél csalánkiütés, ekcéma is jelezheti a betegséget. Az allergiát kiváltó anyagot felismerve enyhíthetők a tünetek, de a valódi okok feltárására az immunrendszert gyengítő tényezőket is számba kell vennie a szakorvosnak.

A szakorvos elsődleges célja, hogy megtalálja az allergia okát. További fontos lépés, hogy a terápiával megelőzze a tünetek kialakulását.

A klinikai immunológia a szervezet normális és kóros védekező reakcióival foglalkozik.

Az immunrendszer szervezetünk fő védvonala, amelynek feladata, hogy szervezetünkből az idegen anyagokat – antigéneket – felismerje, eltávolítsa és megsemmisítse. Az autoimmun betegségek esetén a szervezet félreértelmezi a riadót: saját alkotórészeit is idegen testként, „behatolóként” kezeli, és azok megsemmisítésére törekszik. A szakorvos a terápia során igyekszik megfelelő kezeléssel meggátolni azt, hogy a szervezet önmaga ellen forduljon. Az allergia is az immunológiai betegségek egyike, ezért szükség esetén az allergiás páciensek kezelésébe immunológust is bevonnak.

Árlista Rendelési idő Időpont kérés